Žampionová lučina s křupavými bramborami

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g lučiny
50 g změklého másla
lžíce zakysané smetany
200 g žampionů
1 větší šalotka
1 lžička hořčice
mletý kmín
sůl
pepř
---
brambory uvařené ve slupce do poloměka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Odebereme kousek másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, sůl, kmín a pepř. Dusíme do měkka a vydušení tekutiny. Necháme je zchladnout.

  2. Lučinu vyšleháme se zbytkem másla, smetanou a hořčicí. Přidáme studené žampiony a vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem a necháme uležet.

  3. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové plátky. Můžeme je usmažit na oleji do zlatova. Taky je můžeme uložit v jedné vrstvě na plech a pokapané olejem upéct v troubě do křupava. V obojím případě solíme až na hotové.

  4. Horké a křupavé brambory podáváme s ochucenou lučinou a třeba studeným mlékem. Jinak je pomazánka dobrá s pečivem nebo na jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!