Žampionová lučina s křupavými bramborami
Recepty, PomazánkySuroviny
- 200 g lučiny
- 50 g změklého másla
- lžíce zakysané smetany
- 200 g žampionů
- 1 větší šalotka
- 1 lžička hořčice
- mletý kmín
- sůl
- pepř
- ---
- brambory uvařené ve slupce do poloměka
- olej
- sůl
Postup Žampionová lučina s křupavými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Žampiony a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Odebereme kousek másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, sůl, kmín a pepř. Dusíme do měkka a vydušení tekutiny. Necháme je zchladnout.
Lučinu vyšleháme se zbytkem másla, smetanou a hořčicí. Přidáme studené žampiony a vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem a necháme uležet.
Studené brambory oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové plátky. Můžeme je usmažit na oleji do zlatova. Taky je můžeme uložit v jedné vrstvě na plech a pokapané olejem upéct v troubě do křupava. V obojím případě solíme až na hotové.
Horké a křupavé brambory podáváme s ochucenou lučinou a třeba studeným mlékem. Jinak je pomazánka dobrá s pečivem nebo na jednohubky.