Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
1 stroužek česneku
100 g uzeného tofu
150 g krémových žampiónů
4 lžíce smetany
hrst lískových oříšků
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný stroužek česneku, asi po minutě přidáme rozdrobené tofu, osolíme, opepříme, krátce prohřejeme a vypneme.

  2. Na pánvi na lžíci oleje chvíli restujeme žampióny nakrájené na malé kousky. Pak je přidáme k tofu, zalijeme smetanou a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Lískové oříšky nasekáme na kousky a vmícháme do rozmixované hmoty. Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vystříkáme olejem a naplníme připravenou paštikou. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a necháme péci asi 25 - 30 minut, až se navrchu utvoří kůrka. Paštika je výborná vychlazená a odleželá do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!