Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g uzeného tofu
- 150 g krémových žampiónů
- 4 lžíce smetany
- hrst lískových oříšků
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Paštika z uzeného tofu a krémových žampiónů
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný stroužek česneku, asi po minutě přidáme rozdrobené tofu, osolíme, opepříme, krátce prohřejeme a vypneme.
Na pánvi na lžíci oleje chvíli restujeme žampióny nakrájené na malé kousky. Pak je přidáme k tofu, zalijeme smetanou a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Lískové oříšky nasekáme na kousky a vmícháme do rozmixované hmoty. Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vystříkáme olejem a naplníme připravenou paštikou. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a necháme péci asi 25 - 30 minut, až se navrchu utvoří kůrka. Paštika je výborná vychlazená a odleželá do druhého dne.