Zapečené brambory se smetanou v halogenové troubě

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Brambory
kuřecí maso
Pepř
Sůl
Bylinkové máslo
Chilli
hořčice krémžská
Smetana 33%
Sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do halogenové trouby si pořídíme jednorázový plechový pekáček, dejte pozor aby byl tak veliký, aby se nedotýkal krajů (vzduch musí cirkulovat).

  2. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření dle své chuti a potřeme hořčicí. Rozložíme na dno.

  3. Poté si oloupeme brambory a nakrájíme na půl centimetrová kolečka. která pokládáme po vrstvách na maso a každou vrstvu osolíme a přidáme koření na brambory (adžika, bylinkové máslo nebo přímo koření na brambory).

  4. Zalijeme smetanou a dáme zapéct do trouby na 200-250 °C na 20 minut. Mezitím si nastrouháme sýr, který po uplynutí doby nasypeme na vrch a necháme dalších 20 minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!