Závin s rybízem na tvarohu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 chlazená listová těsta
- 2 kostky tvarohu
- 2 vanilkové pudinky v prášku
- 2 hrnky čerstvého rybízu
- moučkový cukr
- strouhanka
- 4 vejce (1 na potírání)
Postup Závin s rybízem na tvarohu
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý tvaroh v kostkách dáme do mísy, rozklepneme do něj tři celá vejce, 4 polévkové lžíce moučkového cukru a dva sáčky vanilkového pudinku v prášku. Vše důkladně smícháme.
Chlazená listová těsta ve tvaru plátu rozmotáme a ponecháme je na pečicích papírech rozloženy. Potřeme rozkvedlaným syrovým vejcem celou plochu těsta.
Lehce posypeme jemně mletou strouhankou a na oba pláty těsta stejným dílem navrstvíme tvarohovou směs.
Na tvarohovou směs naklademe bohatě čerstvý nebo mražený rybíz (mražený necháme po rozpuštění velmi dobře okapat).
Kratší konce těsta kousek přeložíme a poté za pomoci pečícího papíru smotáme a lehce utahujeme do tvaru závinu. Přeneseme i s pečícím papírem na připravený plech.
Rozkvedlaným vejce potřeme obě nohavice závinu po celém povrchu a propícháme obě nohavice na povrchu vidličkou.
Pečeme dozlatova dle typu trouby kolem 40 minut.