Krůtí sekaná s“Tataráčkem“

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1000 g krůtích stehenních řízků bez kostí a kůže
200 g vepřové blány (bránice, košilky)
200 g Gazdovské slaniny
300 g polotovaru Tataráček (1 střívko = 150 g)
3 lžíce smetany
3 vrchovaté lžíce strouhanky
4 vrchovaté lžíce Solamylu
5 zarovnaných lžiček Podravky
1/2 lžičky mletého pepře
2 celá vejce
2 větší cibule (jedna do mletého masa,druhá pod maso do pekáčku
2 krabičky řeřichy
1/2 červené masité papriky do náplně na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso pomeleme, pro jemnější strukturu můžeme pomlít 2x. Do velké mísy s masem přidáme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kostičky nakrájenou slaninu, Podravku, pepř, zelené části řeřichy a vejce.

  2. Směs promícháme, přidáme Solamyl, strouhanku, smetanu a opět znova promícháme. Necháme alespoň hodinu uležet v chladnu. Odpočatou masovou směs rozdělíme na dva díly a vytvarujeme cca 20cm dlouhé vyšší pláty.

  3. Do každého vtlačíme Tataráček a po stranách dáme proužky čerstvé papriky. Vytvarujeme úhledné šišky. Každou šišku zabalíme do vepřové blány a vložíme do pekáčku na nadrobno nakrájenou cibuli.

  4. Pekáček dáme do předehřáté trouby(mám plynovou)na nejvyšší výkon. Bez přikrytí pečeme 15 minut. Poté výkon trouby ubereme na polovinu, sekanou podlijeme 150 ml horké vody a za občasného přelití vypečenou šťávou pečeme 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!