Bábovkový dort s jemným krémem, proložený borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 4 vejce
- 4 žloutky
- špetka soli
- 150 g třtinového cukru
- 1 smetana ke šlehání
- 150 g lučiny doma zhotovené
- 130 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 160 g polohrubé mouky
- 30 g bramborového škrobu
- Na krém:
- 1 mascarpone (250 g)
- 200 g lučiny doma zhotovené
- 120 g moučkového cukru
- ½ baličku smeta-fixu
- borůvky
Postup Bábovkový dort s jemným krémem, proložený borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do vaječného základu a promícháme.
Těsto nalijeme do bábovkové formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Necháme chladnout na mřížce. Z mascarpone, lučiny, cukru a smeta-fixu ušleháme krém.
Vychladlou bábovku rozřízneme na dvě části. Každou část potřeme krémem, proložíme borůvkami a opět vrátíme do tvaru bábovky. Necháme přes noc v chladu.