Zmrzlinový bábovkový dortík s ovocem II.
Recepty, OstatníSuroviny
- 1,5 hrsti borůvek z loňského sběru
- 4-5 KL divokých brusinek
- 1 pokrájený banán
- + pár mini piškotů
- 500 g Lučiny zhotovené doma
- 2 zakysané smetany
- 1,5 ztužovače dr. Oetkera za studena
- nebo 6 plátků želatiny (podle návodu)
- 2 vanilkové cukry
- sypká stévie podle každého
- meduńka na ozdobu
Postup Zmrzlinový bábovkový dortík s ovocem II.
Postup přípravy receptu
-
Lučinu, zhotovenou doma, cukry a zakysanou smetanu vyšleháme do pěny. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač dr Oetkera a vmícháme ke směsi. Do vypláchnuté silikonové bábovkové formy dáme vrstvu vyšlehané směsi, poklademe ovocem (banán, borůvky, brusinky), přidáme pár minipiškotů, které zatlačíme lžičkou do směsi s ovocem, pokryjeme poslední vrstvou krému a uhladíme.
Bábovku vložíme do mrazáku a necháme nejlépe přes noc ztuhnout. Cca 1 hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř, uděláme pár řezů a uložíme do chladničky.
Zdobíme ovocem a meduňkou. Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezonní ovoce.