Zmrzlinový bábovkový dortík s ovocem II.

Recepty, Ostatní

Suroviny

1,5 hrsti borůvek z loňského sběru
4-5 KL divokých brusinek
1 pokrájený banán
+ pár mini piškotů
500 g Lučiny zhotovené doma
2 zakysané smetany
1,5 ztužovače dr. Oetkera za studena
nebo 6 plátků želatiny (podle návodu)
2 vanilkové cukry
sypká stévie podle každého
meduńka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu, zhotovenou doma, cukry a zakysanou smetanu vyšleháme do pěny. Podle návodu přidáme želatinový ztužovač dr Oetkera a vmícháme ke směsi. Do vypláchnuté silikonové bábovkové formy dáme vrstvu vyšlehané směsi, poklademe ovocem (banán, borůvky, brusinky), přidáme pár minipiškotů, které zatlačíme lžičkou do směsi s ovocem, pokryjeme poslední vrstvou krému a uhladíme.

  2. Bábovku vložíme do mrazáku a necháme nejlépe přes noc ztuhnout. Cca 1 hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř, uděláme pár řezů a uložíme do chladničky.

  3. Zdobíme ovocem a meduňkou. Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezonní ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!