Řízky Grana Padano

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti
sůl
pepř
utřený česnek (počítáme na každý plátek masa 1 stroužek)
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
sýr Grana Padano (jemně nastrouhaný na každý plátek masa 1 PL)
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.

  2. Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení, tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.

  3. Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!