Řízky Grana Padano
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti
- sůl
- pepř
- utřený česnek (počítáme na každý plátek masa 1 stroužek)
- Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- sýr Grana Padano (jemně nastrouhaný na každý plátek masa 1 PL)
- tuk na smažení
Postup Řízky Grana Padano
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.
Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení, tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.
Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.