Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g těstovin
- 200 g konzervy tuňáka (nejlépe kousky, ne drcené maso)
- 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
- 5 sušených rajčat
- 1 lžička sušeného česneku a sušeného oregana
- 4 lžíce smetany na vaření nebo ke šlehání
- 1 ančovička (není nutná)
- sůl podle chuti
Postup Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme al dente, slijeme, ale část vody z vaření si schováme (zhruba necelý decilitr).
Na oleji osmažíme cibulku, až lehce zrůžoví a přidáme sušená rajčata. Po půlminutě vmícháme odkapaný tuňák, nasekanou ančovičku a asi 2 lžíce oleje z konzervy.
Prohřejeme, přilijeme smetanu a koření, pak vodu z těstovin a odstavíme. Pro zpestření můžeme přidat i černé nebo zelené olivy či kapary.