Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g těstovin
200 g konzervy tuňáka (nejlépe kousky, ne drcené maso)
2 středně velké cibule nakrájené nadrobno
5 sušených rajčat
1 lžička sušeného česneku a sušeného oregana
4 lžíce smetany na vaření nebo ke šlehání
1 ančovička (není nutná)
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme al dente, slijeme, ale část vody z vaření si schováme (zhruba necelý decilitr).

  2. Na oleji osmažíme cibulku, až lehce zrůžoví a přidáme sušená rajčata. Po půlminutě vmícháme odkapaný tuňák, nasekanou ančovičku a asi 2 lžíce oleje z konzervy.

  3. Prohřejeme, přilijeme smetanu a koření, pak vodu z těstovin a odstavíme. Pro zpestření můžeme přidat i černé nebo zelené olivy či kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!