Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku mléka
- 1 vejce
- 3/4 hrnku cukru
- 1/2 hrnku rozpuštěné máslové hery
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1 nastrouhaná čokoláda Margot (100 g) + na posyp
- kysanou smetanu na potření moučníku (400 g)
Postup Dezert s čokoládou Margot a kysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (kromě kakaa a nastrouhané čokolády) ušleháme dohromady, nastrouhanou čokoládu vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao.
Světlé těsto vlijeme do formy, na něj nalijeme tmavé těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 30 minut. Vyzkoušíme špejlí a pokud se na ni těsto nelepí, je moučník upečený. Formu na těsto vymažeme a vysypeme moukou, pokud ale použijete formu silikonovou jako já, tak není třeba vymazávat.
Hotové necháme vychladnout a pak vyklopíme a zdobíme kysanou smetanou a nastrouhanou čokoládou Margot.