Teffový koláč s banánem bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g tmavé teffové mouky (Adveni Medical)
- 250 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 100 g cukru
- 1/2 lžičky Xanthanu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 450 ml vody
- 2-3 banány nakrájené na kolečka
Postup Teffový koláč s banánem bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Promícháme mouky s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, med a vodu a krátce prošleháme šlehačem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kolečky banánu. Pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil.
Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.