Výborné macešky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus: (na 1 plech)
- 200 g polohrubé mouky
- 250 g moučkového cukru
- 240 g másla
- 5 celých vajec
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 2 lžíce kakaa
- Krém: (tmavý)
- 150 g másla
- 70 g krupicového cukru
- 4 lžíce rumu
- 2 lžíce kakaa
- tvaroh v kostce
- 1 vejce
- 1 lžíce moučkového cukru
- Dozdobení:
- bílá čokoláda
- tmavá čokoláda
- mletý kokos
- mleté oříšky
Postup Výborné macešky
Postup přípravy receptu
-
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a kakaem.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
Nalijeme do plechu s pečicím papírem, uhladíme a dáme péct(já peču při 200°C).
Pečeme asi 10-15 minut, vyzkoušíme špejlí zda máme pečeno, povrch je lesklý a suchý.
Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Poté vykrajujeme kolečka podle formičky (můžete použít i malou skleničku. Kolečka rozřízneme v polovině.
Připravíme si krém - zbytky korpusu nadrobíme do mísy na malé kousky, přidáme máslo, cukr, kakao a rum.
Tento krém navršíme na spodní kolečka, na to navršíme ještě tvaroh smíchaný s vejcem a m. cukrem a přilepíme vršek korpusu.
Polovinu dortíků namažeme po obvodu krémem a druhou půlku tvarohem.
Ty mazané krémem obalíme ještě v oříškách a ty s tvarohem obalíme kokosem.
Vršek namočíme do rozehřáté tmavé čokolády a igelitovým šáčkem s uříznutým rohem, plněných bílou čokoládou uděláme spirálku, kterou pak párátkem vytáhneme do středu, tak aby vznikla maceška.
Já dělám ty s oříšky s tmavou čoko a světlými kytičkami a ty v kokosu s bílou čoko a tmavými kytičkami. Dobrou chuť:)