Smaženice z lilku a ředkviček

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

svazek ředkviček
menší lilek
1 cibule
4-5 vajec
2 stroužky česneku
2 lžíce smetany
máslo nebo sádlo
špetka houbového koření
sůl
pepř
kmín
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, lilek a ředkvičky na kousky. Na zvoleném tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme rozvonět i kmín. Vsypeme lilek a ředkvičky, osolíme a dusíme na skus. Můžeme malinko podlít vodou, ale jen mírně.

  2. Vejce rozšleháme se smetanou a vlijeme k zelenině. Mícháme, necháme vejce srazit do požadované hustoty. Smaženici dochutíme pepřem, pažitkou a houbovým kořením. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!