Smaženice z lilku a ředkviček
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- svazek ředkviček
- menší lilek
- 1 cibule
- 4-5 vajec
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce smetany
- máslo nebo sádlo
- špetka houbového koření
- sůl
- pepř
- kmín
- pažitka
Postup Smaženice z lilku a ředkviček
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, lilek a ředkvičky na kousky. Na zvoleném tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme rozvonět i kmín. Vsypeme lilek a ředkvičky, osolíme a dusíme na skus. Můžeme malinko podlít vodou, ale jen mírně.
Vejce rozšleháme se smetanou a vlijeme k zelenině. Mícháme, necháme vejce srazit do požadované hustoty. Smaženici dochutíme pepřem, pažitkou a houbovým kořením. Podáváme s chlebem.