Houbová smaženice na smetaně

Recepty, Houby

Suroviny

300 - 400 g čerstvých hub
4 vejce
1 cibule
50 g másla
2 silnější plátky špeku nebo slaniny
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička drceného kmínu
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Houby předem pečlivě očištěné nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Cibuli nasekáme nahrubo a zpěníme v pánvi na rozpuštěném másle. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a spolu restujeme, až začne cibule mírně zlátnout. Přidáme houby, kmín, sůl, pepř a po chviličce vejce. Promícháme a jakmile se vejce srazí, zalijeme smetanou.

  3. Za občasného míchání vaříme do požadované hustoty. Dle potřeby dochutíme kořením a solí. Podáváme posypané nasekanou natí petrželky s těstovinami, noky nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!