Houbová smaženice na smetaně
Recepty, HoubySuroviny
- 300 - 400 g čerstvých hub
- 4 vejce
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 silnější plátky špeku nebo slaniny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup Houbová smaženice na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Houby předem pečlivě očištěné nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s vroucí vodou a 10 minut povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Cibuli nasekáme nahrubo a zpěníme v pánvi na rozpuštěném másle. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a spolu restujeme, až začne cibule mírně zlátnout. Přidáme houby, kmín, sůl, pepř a po chviličce vejce. Promícháme a jakmile se vejce srazí, zalijeme smetanou.
Za občasného míchání vaříme do požadované hustoty. Dle potřeby dochutíme kořením a solí. Podáváme posypané nasekanou natí petrželky s těstovinami, noky nebo knedlíkem.