Brambory zapékané s ředkvičkou a cibulkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg nových malinkých brambor
- 100 g uzené slaniny
- 2 svazky ředkviček
- 1 svazek jarní cibulky
- Zálivka:
- 200 ml kysané smetany
- 2-3 lžíce mléka
- 3 lžíce kremžské hořčice
- sůl
Postup Brambory zapékané s ředkvičkou a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Zemiačky dobre umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. Scedíme a naukladáme ich tesne vedľa seba do olejom vymastenej zapekacej misky.
Redkvičky narežeme na tenké plátky, cibuľky na kolieska a slaninu na malé kocky. Premiešame a navrstvíme na zemiaky.
Smotanu, mlieko, soľ a horčicu rozšľaháme a zalejeme na redkvičkovú zmes.
Zakryté pečieme v rúre asi 25 min. Potom odkryjeme a dopečieme.
Podávame so zeleninou.