Panna cotta s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 650 g vyzrálých plodů kaki (3 ks)
- 450 g vyzrálých banánů (3 ks)
- 210 g 33% smetany ke šlehání (1 kelímek)
- 20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku (1sáček)
- 3 lžíce rozpustného kakaa (můžeme vynechat)
- šlehačka a toping s příchutí čokolády nebo ovoce na ozdobu
Postup Panna cotta s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Smetanu zahřejeme. Do teplé (na udržení prstu) vmícháme kakao, nasypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Do hlubší mísy nakrájíme oloupané kaki a banány a ponorným mixérem je rozmixujeme na kaši.
Do rozmixovaného ovoce přidáme smetanu s želatinou a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme.
Poté nalijeme do vhodných formiček a necháme v lednici 4 - 6 hodin ztuhnout. Můžeme nechat i přes noc.