Panna cotta s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

650 g vyzrálých plodů kaki (3 ks)
450 g vyzrálých banánů (3 ks)
210 g 33% smetany ke šlehání (1 kelímek)
20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku (1sáček)
3 lžíce rozpustného kakaa (můžeme vynechat)
šlehačka a toping s příchutí čokolády nebo ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu zahřejeme. Do teplé (na udržení prstu) vmícháme kakao, nasypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.

  2. Do hlubší mísy nakrájíme oloupané kaki a banány a ponorným mixérem je rozmixujeme na kaši.

  3. Do rozmixovaného ovoce přidáme smetanu s želatinou a vše ještě jednou důkladně rozmixujeme.

  4. Poté nalijeme do vhodných formiček a necháme v lednici 4 - 6 hodin ztuhnout. Můžeme nechat i přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!