Třené linecké
Recepty, CukrovíSuroviny
- 700 g hladké mouky
- 500 g másla
- 180 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- nastrouhaná citronová kůra pro vůni
- kyselá marmeláda (na slepení, nejlépe rybízová)
Postup Třené linecké
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem v bílou pěnu. Přidejte vejce, mouku a nastrouhanou citr. kůru. (POZOR, mouka nesmí být moc vysušená, jinak je těsto moc tuhé. Doporučujeme mouku s větší vlhkostí.)
Vypracované těsto stříkejte pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 10 min., dokud nezezlátnou.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou.