Třené linecké

Recepty, Cukroví

Suroviny

700 g hladké mouky
500 g másla
180 g moučkového cukru
1 vejce
1 vanilkový cukr
nastrouhaná citronová kůra pro vůni
kyselá marmeláda (na slepení, nejlépe rybízová)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem v bílou pěnu. Přidejte vejce, mouku a nastrouhanou citr. kůru. (POZOR, mouka nesmí být moc vysušená, jinak je těsto moc tuhé. Doporučujeme mouku s větší vlhkostí.)

  2. Vypracované těsto stříkejte pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 10 min., dokud nezezlátnou.

  3. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!