Panna cotta z kokosového mléka s jahodovým přelivem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
3 plátky želatiny (zn. Dr. Oetker)
2 lžíce javorového sirupu
Jahodový přeliv:
400 g mražených jahod
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku, přimícháme javorový sirup a ohřejeme. Mléko nedovedeme k varu, stačí jen, aby bylo horké, pak hned odstavíme z tepla. Želatinu vymačkáme od přebytečné vody a vhodíme do mléka. Mícháme, až se želatina rozpustí. Rozdělíme do vhodných pohárků a dáme do chladu ztuhnout.

  2. Jahody vsypeme do kastrolu, přidáme lžíci hnědého cukru a zahříváme až k varu. Lžičku škrobu zamícháme se lžící vody a vlijeme k jahodám. Velmi krátce povaříme a vypneme. Necháme vychladnout a před podáváním navrstvíme na ztuhlou panna cotu v pohárcích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!