Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou

Recepty, Cukroví

Suroviny

těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
120 g mletých ořechů
240 g másla
poleva:
4 žloutky
150 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
několik kapek citrónové šťávy
náplň:
meruňkový džem (množství dle potřeby)
100 g mletých ořechů
1-2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny.

  2. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180 °C zhruba 8 min.

  3. Na polovicu vychladnutých srdiečok nanesieme krém a prilepíme zvyšnými srdiečkami.

  4. Srdiečka potrieme polevou a ľubovoľne zdobíme.

  5. Náplň: Zmiešame suroviny, pričom džemu dáme toľko, aby vznikla natierateľná hmota.

  6. Poleva: Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú polevu. Pridáme šťavu a rum podľa hustoty, aby poleva nebola príliš riedka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!