Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou
Recepty, CukrovíSuroviny
- těsto:
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 120 g mletých ořechů
- 240 g másla
- poleva:
- 4 žloutky
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- několik kapek citrónové šťávy
- náplň:
- meruňkový džem (množství dle potřeby)
- 100 g mletých ořechů
- 1-2 lžíce rumu
Postup Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny.
Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180 °C zhruba 8 min.
Na polovicu vychladnutých srdiečok nanesieme krém a prilepíme zvyšnými srdiečkami.
Srdiečka potrieme polevou a ľubovoľne zdobíme.
Náplň: Zmiešame suroviny, pričom džemu dáme toľko, aby vznikla natierateľná hmota.
Poleva: Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú polevu. Pridáme šťavu a rum podľa hustoty, aby poleva nebola príliš riedka.