Sladkokyselé krůtí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
- 1 vajíčko
- 1/2 hrnku hladké mouky
- sůl
- olej
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce pomerančové marmelády
- 1 lžíce hnědého cukru
- sezam
Postup Sladkokyselé krůtí kousky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme omáčku, ve které budeme krůtí kousky namáčet - smícháme šťávu z pomeranče, cukr, marmeládu a sojovku a odložíme stranou.
Krůtí kousky (maso pokrájené na velikost cca 3x3 cm) osolíme, obalíme ze všech stran v mouce, v rozšlehaném vajíčku a znovu v mouce.
Osmažíme na dvou lžících oleje v rozpáleném woku, promícháváme, trvá to tak max. 5 minut.
Osmažené kousky masa přesuneme lžící postupně do omáčky, rychle ze všech stran namočíme a vyndáme na připravený talíř s přílohou, na talíři posypeme sezamovým semínkem.
Vhodnou přílohou je rýže nebo rýžové nudle, může být i samotná zelenina.