Vepřová játra v bláně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

60 dkg vepřových jater
vepřová blána
pepř
česnek
sůl
trochu sádla na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem. Zhruba jeden stroužek na jeden plátek.

  2. Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek zabalíme a zajistíme párátky.

  3. Opékáme na pánvi ne moc zprudka asi 3-4 min po každé straně, aby byla játra propečená. Sádla použijeme málo, blána se vyškvaří. Hotová játra osolíme.

  4. Podáváme s chlebem nebo bramborami, ale vždy se syrovou zeleninou a hlavně tatarskou omáčkou, která jídlo velmi dobře doplní a zjemní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!