Sekaná z čočky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 cibule
- 100 g mrkve
- 100 g dýně
- 100 g celeru
- 3 lžíce chia semínek + 2 dcl vody
- hrnek uvařené hnědé čočky
- hrnek červené čočky
- hrnek ovesných vloček
- 2 - 3 lžíce pohankové mouky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 4 stroužky česneku
- celerová nať
- libeček
- sůl
- olej
Postup Sekaná z čočky
Postup přípravy receptu
-
Přebrané ovesné vločky spaříme trochou vroucí vody a mezitím osmahneme pokrájené cibule na oleji. Jakmile začnou cibule chytat zlatou barvu, přihodíme k nim nastrouhanou mrkev, dýni i celer, osolíme a chviličku orestujeme.
Chia semínka zalijeme studenou vodou a necháme je vodu pořádně nacucat, vytvoří postupně gel. Pokud se vám zdají spíš suchá, přidejte vodu. Vločky lehce vymačkáme rukou a všechno smícháme dohromady s oběma čočkami, prolisovaným česnekem a dochutíme solí, sojovou omáčkou a bylinkami. Zaprášíme moukou a důkladně promícháme.
Pekáč vymažeme lehce olejem a poklademe směsí. Uhladíme povrch a dáme péct cca na 15 - 20 minut při 190°C. Po upečení ji nechte vychladnout, aby se dobře krájela a servírovala.