Vepřové rizoto z plotny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa
olej
1 cibule
mražený hrášek nebo konzervovaný
vývar - případně masox
sušené houby (kdo je nemá rád, nemusí)
sůl
pepř mletý
nakládané okurky
sýr na posypání
250-300 g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne.

  2. Když je maso měkčí, přidáme rýži, namočené houby a za občasného míchání čekáme, než se vývar vstřebá, příp. pokud je rýže ještě tvrdá, dolijeme vodou.

  3. 5 minut před dokončením přidáme hrášek a promícháme.

  4. Podáváme posypané sýrem a kdo má rád, vezme si okurku či nějaký zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!