Vepřové rizoto z plotny
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa
- olej
- 1 cibule
- mražený hrášek nebo konzervovaný
- vývar - případně masox
- sušené houby (kdo je nemá rád, nemusí)
- sůl
- pepř mletý
- nakládané okurky
- sýr na posypání
- 250-300 g rýže na rizoto
Postup Vepřové rizoto z plotny
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne.
Když je maso měkčí, přidáme rýži, namočené houby a za občasného míchání čekáme, než se vývar vstřebá, příp. pokud je rýže ještě tvrdá, dolijeme vodou.
5 minut před dokončením přidáme hrášek a promícháme.
Podáváme posypané sýrem a kdo má rád, vezme si okurku či nějaký zeleninový salát.