Halušky se zelím a uzeným

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Halušky:
500 g polohrubá mouka
500 ml vody
1 vejce
sůl
Směs:
400 g kysaného zelí
500 g uzeného masa
1 cibule
sádlo
cukr
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme dusit do hrnce zelí - nejlépe domácí. Zelí dáme do hrnce, pokud máme nálev tak i s nálevem, podlijeme vodou, dle potřeby dochutíme solí, cukrem a octem. Pokud máme kupované bude potřeba pravděpodobně i kmín.

  2. Na sádle osmahneme cibulku, přihodíme na kostičky nakrájené uzené a osmahneme spolu s cibulkou, trochu podlijeme vodou a necháme dusit, aby maso poměklo.

  3. Ze surovin uděláme řídké těsto a přes haluškovač protlačíme do vroucí osolené vody, promícháme aby se odlepily od dna a vaříme cca 3 minuty. Poté z vody vyndáme.

  4. Slijeme zelí i uzené a spolu promícháme a vmícháme halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!