Bramborové halušky se zelím a uzeným
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Na halušky:
- 500 g brambor
- 240 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- Dále:
- 1 kysané zelí nebo ve sklenici (kdo jak má rád)
- uzenina dle výběru každého
Postup Bramborové halušky se zelím a uzeným
Postup přípravy receptu
-
Jako první dáme do hrnce vařit osolenou vodu na halušky. Mezitím oloupeme a nastrouháme na jemno brambory. Přidáme mouku, sůl, vejce a propracujeme vařečkou těsto.
Osmažíme cibuli, přidáme slaninu nebo uzené a orestujeme. Přidáme zelí a dusíme dle chuti každého. Já přidávám i cukr dle kyselosti.
Když se začne vařit voda, protlačíme přes síto na halušky a krátce vaříme. Pak vše promícháme se zelnou směsí a můžeme podávat.