Sojový guláš s rýží
Recepty, Dietní receptyPostup Sojový guláš s rýží
Postup přípravy receptu
-
Ze dvou mrkví, jedné cibule, celeru a petržele uděláme zeleninový vývar.
Vývar přecedíme, dáme do něj sójové kostky a vaříme 15-20 minut.
Poté vývar opět přecedíme a sójové kostky lehce vyždímáme, abychom je zbavili přebytečné vody.
V kastrolu začneme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Až bude do růžova, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájenou mrkev. Restujeme do hněda. Přidáme 2 lžíce červené papriky. Přidáme sójové kostky, lehce orestujeme. Přidáme 2 lžíce protlaku, zalijeme vývarem a vaříme do měkka.
V dalším kastrolu orestujeme trochu hladké mouky do hněda a guláš s ni zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a kdo má rád i gulášovým kořením.