Sojový guláš s rýží

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

3 větší mrkve
1 menší celer
1 petržel
2 cibule
1 česnek
olej
sójové kostky
1 rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Ze dvou mrkví, jedné cibule, celeru a petržele uděláme zeleninový vývar.

  2. Vývar přecedíme, dáme do něj sójové kostky a vaříme 15-20 minut.

  3. Poté vývar opět přecedíme a sójové kostky lehce vyždímáme, abychom je zbavili přebytečné vody.

  4. V kastrolu začneme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Až bude do růžova, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájenou mrkev. Restujeme do hněda. Přidáme 2 lžíce červené papriky. Přidáme sójové kostky, lehce orestujeme. Přidáme 2 lžíce protlaku, zalijeme vývarem a vaříme do měkka.

  5. V dalším kastrolu orestujeme trochu hladké mouky do hněda a guláš s ni zahustíme. Dochutíme solí, pepřem a kdo má rád i gulášovým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!