Vepřové v kořeněné marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa
- 1 cibule
- olej
- instantní jíška
- Marináda:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce koriandru
- 1 lžička kurkumy(nebo kari)
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička drceného kmínu
- pepř
- 1 lžíce octa
- šťávu z 1 citronu
- 2 lžíce oleje
- sůl
Postup Vepřové v kořeněné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat.
Pak si dáme na hlubší pánev olej, na něm osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky.
Pak přidáme maso s marinádou, necháme ho prudce opéct, malinko zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou, dusíme do měkka a pak osolíme a ještě zalijeme vodou, pak buď zahustíme jíškou, nebo solamylem rozmíchaným v trošce vody.