Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce lososa
- trocha olivového oleje
- 250 malých žampionů
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 citron či limetka
- 2 snítky kopru
- 200 ml smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Postup Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa osolíme, pokapeme citronem a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet.
Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple.
Pokud žampiony všechen olej nasákly, trochu opět přidejte, ale aby losos neplaval, není to řízek:).
Na stejné pánvi orestujeme lososa, nejprve kůží dolů, z každé strany cca 3-4 min.
Přendáme na talíř a udržujeme v teple (ideální je trouba nastavená na 50°C). Olej se zbytkem oleje v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme smetanou (lze i mléko a plátek másla) a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí.
Pánev sundáme z ohně, vmícháme nasekaný kopr, dle chuti osolíme a přidáme citronovou šťávu, vmícháme žampiony.