Rychlé ragú (vegetarianska verze)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2-3 řapíkaté celery
3-4 střední mrkve
4-5 jarních cibulek
1/2 čerstvé chilli papričky
6 lžic olivového oleje
4 lžíce Balsamico octa
4 stroužky česneku
oregano
1 konzerva sekaných rajčat
sojový granulát (případně namleté Tofu párky)
těstoviny
sýr
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očistíme, omyjeme a dáme do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou zeleninu a osmahneme.

  2. Poté přidáme Quorn mleté maso (případně uvařené a vymačkané sojové maso nebo namleté párky) a promícháme. Po pár minutách zakápneme balsamic octem, přidáme nastrouhaný česnek, ochutíme oreganem a necháme chviličku provařit.

  3. Poté přidáme konzervu sekaných rajčat a stejné množství (1 konzervu) vody. Promícháme a necháme vařit. Mezitím dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody.

  4. Jakmile jsou těstoviny uvařené, odebereme zhruba 1/2 hrnku (125 ml) vody z uvařených těstovin a zbytek slijeme. Ragú dochutíme, je-li potřeba a přidáme těstoviny.

  5. Promícháme a přilijeme odebranou vodu z vařených těstovin. Díky škrobu ve vodě vše zahustí a ragú bude na těstovinách krásně držet. Poté přimícháme čerstvou natrhanou bazalku a podáváme sypané sýrem a čerstvými lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!