Rychlé ragú (vegetarianska verze)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2-3 řapíkaté celery
- 3-4 střední mrkve
- 4-5 jarních cibulek
- 1/2 čerstvé chilli papričky
- 6 lžic olivového oleje
- 4 lžíce Balsamico octa
- 4 stroužky česneku
- oregano
- 1 konzerva sekaných rajčat
- sojový granulát (případně namleté Tofu párky)
- těstoviny
- sýr
- čerstvá bazalka
Postup Rychlé ragú (vegetarianska verze)
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očistíme, omyjeme a dáme do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou zeleninu a osmahneme.
Poté přidáme Quorn mleté maso (případně uvařené a vymačkané sojové maso nebo namleté párky) a promícháme. Po pár minutách zakápneme balsamic octem, přidáme nastrouhaný česnek, ochutíme oreganem a necháme chviličku provařit.
Poté přidáme konzervu sekaných rajčat a stejné množství (1 konzervu) vody. Promícháme a necháme vařit. Mezitím dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, odebereme zhruba 1/2 hrnku (125 ml) vody z uvařených těstovin a zbytek slijeme. Ragú dochutíme, je-li potřeba a přidáme těstoviny.
Promícháme a přilijeme odebranou vodu z vařených těstovin. Díky škrobu ve vodě vše zahustí a ragú bude na těstovinách krásně držet. Poté přimícháme čerstvou natrhanou bazalku a podáváme sypané sýrem a čerstvými lístky bazalky.