Pasta / pesto z česnekových výhonků

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

česnekové výhonky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z omytých a okapaných česnekových výhonků odstraníme pacibulky a pokrájíme je na kratší kousky. Ty pak dáváme po částech do mixéru, přidáme sůl dle chuti a oleje přiléváme tolik, aby se výhonky dobře rozmixovaly na pastu s krémovou konzistencí. Po rozmixování pastu / pesto nandáme do menších skleniček a uchováváme v chladnu. Lze i sterilovat.

  2. Pastu / pesto používáme ke grilované zelenině a masu, kdy ho můžeme dle chuti ještě doplnit nastrouhanými sýry, nasekanými rajčaty či pečenými paprikami, ořechy, mandlemi..., případně ho můžeme ještě zjemnit přidáním zakysané smetany nebo jogurtu.

  3. Přidáváme ho i do polévek, omáček, pod maso, do pomazánek, salátů, dipů, dresingů...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!