Hovězí maso s nevšední chutí
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 600 g zadního hovězího masa nebo roštěnce
- 200 g mrkve
- 1 zelený paprikový lusk
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g cukety
- 1 zlatý hovězí bujon
- 2 jarní cibulky
- 5O g čerstvého zázvoru
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce bramborového škrobu
- olej
- pepř
- sůl
Postup Hovězí maso s nevšední chutí
Postup přípravy receptu
-
Z masa si nařežeme plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji a vložíme do PH, na tuku ještě osmažíme pokrájenou cibuli a česnek na plátky, přidáme k masu do PH.
Dáme ještě mrkev nakrájenou na kolečka, papriku na proužky, zázvor a cuketu nastrouháme, pak dáme med, sójovou omáčku, hovězí bujón a pokrájené jarní cibulky.
Všechno zalijeme 300 ml vody spolu s rozmíchaným škrobem.
Po uvaření (3 hodiny) ještě dochutíme solí a podle chuti i jinou použitou ingrediencí.