Hovězí maso s nevšední chutí

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

600 g zadního hovězího masa nebo roštěnce
200 g mrkve
1 zelený paprikový lusk
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g cukety
1 zlatý hovězí bujon
2 jarní cibulky
5O g čerstvého zázvoru
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce medu
2 lžíce bramborového škrobu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nařežeme plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji a vložíme do PH, na tuku ještě osmažíme pokrájenou cibuli a česnek na plátky, přidáme k masu do PH.

  2. Dáme ještě mrkev nakrájenou na kolečka, papriku na proužky, zázvor a cuketu nastrouháme, pak dáme med, sójovou omáčku, hovězí bujón a pokrájené jarní cibulky.

  3. Všechno zalijeme 300 ml vody spolu s rozmíchaným škrobem.

  4. Po uvaření (3 hodiny) ještě dochutíme solí a podle chuti i jinou použitou ingrediencí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!