Čočkový salát s brokolicí a tuňákem

Recepty, Saláty

Suroviny

1/2 pytlíku čočky
1x brokolice
dijonská hořčice
olivový olej
červená cibulka
tuňák v konzervě
tymián
pepř
sůl
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Čočku naložíme do vody. Po té povaříme 15-20 minut s tymiánem.

  2. Dále dáme vařit na páru na menší kousky nakrájenou brokolici dokud nezměkne (cca 20 minut). Nakrájíme 1/2 cibule.

  3. Vyrobíme dresing složený z dijonské hořčice (cca 5 lžiček - já použil medovou... s klasickou opatrně), olivového oleje, citronu, soli a pepře. Se solí a oliv. olejem se nebát, dokud pořádně nevyniknou chutě.

  4. Čočku promícháme s cibulkou a dresingem.

  5. Brokolici a tuňáka dáme až nakonec a jen jemně vmíchat, ať se nerozdrolí. Navrch můžeme položit naložená sušená rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!