Třešňovo-tvarohový hrnkový koláč se žmolenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Ovoce:
třešně, můžeme použít i jiné, např. švestky
Žmolenka:
1/4 hrnku mletých ovesných vloček
1/4 hrnku hrubé mouky
1/2 kostky másla
1 hrnek práškového cukru
1 vanilkový cukr
Těsto:
1 hrnek hrubé mouky
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
2 hrnky mléka
1/2 hrnku oleje
1 celé vejce
1/2 prášku do pečiva
Tvaroh:
1 kostka tvarohu
1 sáček pudinku
3 lžíce cukru
1 celé vejce
1/2 hrnku mléka
(hrnek velký = 0,5 l)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme ovoce, očistíme, popřípadě vypeckujeme.

  2. Připravíme žmolenku.

  3. Všechny ingredience na těsto smícháme ve velké míse (nebo já jsem použila retro robot viz. foto), vylijeme na plechy vyložené pečícím papírem (použila jsem jeden velký a jeden malý). Ve stejné míse připravíme tvaroh tak, aby byl dost tekutý a polijeme jím těsto.

  4. Poklademe ovocem a zasypeme žmolenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě (190°C) cca 1 hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!