Hovězí horký hrnec
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího
- 3 PL másla
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 12 brambor
- vývar (i z bujonu)
Postup Hovězí horký hrnec
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme.
Maso lehce naklepeme, ve třech místech nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou (může být i pálivá), naskládáme na brambory a po vrchní straně potřeme utřeným česnekem. Pokryjeme zbytkem cibule na ni dáme zbytek brambor. Osolíme, opepříme, povrch poklademe plátky másla a podlijeme vývarem do výše brambor.
Přikryjeme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 1 hodinu.
Před koncem pečení sundáme pokličku a necháme brambory zezlátnout.