Hovězí horký hrnec

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
3 PL másla
sůl
pepř
sladká paprika
3 stroužky česneku
2 cibule
12 brambor
vývar (i z bujonu)

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vytřeme máslem a na dno dáme polovinu nadrobno nakrájenou cibuli a na ni dáme polovinu syrových na plátky nakrájených brambor, které trochu posolíme.

  2. Maso lehce naklepeme, ve třech místech nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou (může být i pálivá), naskládáme na brambory a po vrchní straně potřeme utřeným česnekem. Pokryjeme zbytkem cibule na ni dáme zbytek brambor. Osolíme, opepříme, povrch poklademe plátky másla a podlijeme vývarem do výše brambor.

  3. Přikryjeme poklicí a dáme péci do vyhřáté trouby asi na 1 hodinu.

  4. Před koncem pečení sundáme pokličku a necháme brambory zezlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!