Roláda z vepřové kýty se špenátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-500 g vepřové kýty
- 1 balení mraženého listového špenátu
- 3-4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 4 širší plátky anglické slaniny
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 lžíce sádla nebo oleje
Postup Roláda z vepřové kýty se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu.
Plát naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou.
Na pánvi v trošince oleje orestujeme půl cibule nakrájené nadrobno, přidáme na plátky nakrájený česnek a špenát.
Podusíme do rozmrznutí špenátu, osolíme, opepříme a odstavíme.
Touto směsí potřeme připravený plát masa a stočíme do rolády.
Svážeme potravinářským motouzem, popřípadě sepneme jehlami na ražničí.
Roládu posypeme kmínem.
Do pekáče nakrájíme druhou polovinu cibule na měsíčky a přidáme lžíci sádla, nebo oleje.
Trobu dobře vyhřejeme a vložíme do ní pekáč s roládou a prudce z obou stran opečeme cca 4 minuty z každé strany.
Pak podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme a pečeme cca 20 min.
Pak víko odstraníme a ještě pečeme na barvu cca 10 min. Pokud máme, dobré je zapnout horký vzduch, nebo gril. Podáváme s libovolnou přílohou, bramborem, popřípadě se zeleninou, bramborovým salátem a podobně.