Roláda z vepřové kýty se špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-500 g vepřové kýty
1 balení mraženého listového špenátu
3-4 stroužky česneku
1 cibule
4 širší plátky anglické slaniny
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
kmín
2 lžíce sádla nebo oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu.

  2. Plát naklepeme přes fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou.

  3. Na pánvi v trošince oleje orestujeme půl cibule nakrájené nadrobno, přidáme na plátky nakrájený česnek a špenát.

  4. Podusíme do rozmrznutí špenátu, osolíme, opepříme a odstavíme.

  5. Touto směsí potřeme připravený plát masa a stočíme do rolády.

  6. Svážeme potravinářským motouzem, popřípadě sepneme jehlami na ražničí.

  7. Roládu posypeme kmínem.

  8. Do pekáče nakrájíme druhou polovinu cibule na měsíčky a přidáme lžíci sádla, nebo oleje.

  9. Trobu dobře vyhřejeme a vložíme do ní pekáč s roládou a prudce z obou stran opečeme cca 4 minuty z každé strany.

  10. Pak podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme a pečeme cca 20 min.

  11. Pak víko odstraníme a ještě pečeme na barvu cca 10 min. Pokud máme, dobré je zapnout horký vzduch, nebo gril. Podáváme s libovolnou přílohou, bramborem, popřípadě se zeleninou, bramborovým salátem a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!