Kopečky z hlívy ústřičné

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g kapusty
100 g hlívy ústřičné
1/2 cibule
1 stroužek česneku
50 g másla
1 lžíci oleje
50 g sýr (gouda, čedar)
1 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na drobné proužky, vhodíme do vařící vody, necháme krátce povařit, slijeme a přendáme do studené vody. Na másle a oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu i zcezenou kapustu, krátce podusíme a dáme stranou.

  2. Nastrouháme sýr a rozkvedláme vejce se solí a pepřem. Vše promícháme a naplníme silikonovou formu na kopečky (nebo dortíčky). Pečeme v předehřáté troube na 180°C dorůžova cca 15-20 minut.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchaným bramborem nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!