Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

na kuliřky:
300 g jemného mletého hovězího masa
1 lžíce worchesteru
1 lžička mletého nového koření
1 lzicka rajskeho protlaku
1/2 lžičky mletého koriandru
hrst petrželky (nasekané hladkolisté)
1 lžíce olivového oleje
s§l
pepř
na omáčku:
3 brambory
400 g mraženého hrášku
4 stroužky česneku
4 lžíce rajského protlaku
cca 1,5 l vývaru (nebo bujon a vodu)
velká hrst čerstvého koriandru
špetka skořice
lžička cukru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vsechny suroviny na kulicky smichame, radne propracujeme rukama a tvarujeme mensi kulicky.

  2. Brambory oloupeme, nakrajime na kosticky, osolime a ve vyssi vrstve oleje opeceme do zlatova. Stejnym zpusobem zprudka, kratce, opeceme i masove kulicky.

  3. Do hrnce s vyssim okrajem prendame opecene brambory, masove kulicky, pridame prolisovane strouzky cesneku, hrasek, zalijeme vyvarem, ve kterem jsme rozmichali rajsky protlak a nechame cca 15 minut povarit. Nakonec vmichame nasekany koriandr. Dochutime soli, cukrem, peprem a skorici.

  4. Kdo rad ostrejsi, muze do omacky vmichat harrisu. Podavame s ryzi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!