Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- na kuliřky:
- 300 g jemného mletého hovězího masa
- 1 lžíce worchesteru
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lzicka rajskeho protlaku
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- hrst petrželky (nasekané hladkolisté)
- 1 lžíce olivového oleje
- s§l
- pepř
- na omáčku:
- 3 brambory
- 400 g mraženého hrášku
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce rajského protlaku
- cca 1,5 l vývaru (nebo bujon a vodu)
- velká hrst čerstvého koriandru
- špetka skořice
- lžička cukru
- sůl
- pepř
- olej
Postup Arabske masove kulicky v rajske omacce s hraskem
Postup přípravy receptu
-
Vsechny suroviny na kulicky smichame, radne propracujeme rukama a tvarujeme mensi kulicky.
Brambory oloupeme, nakrajime na kosticky, osolime a ve vyssi vrstve oleje opeceme do zlatova. Stejnym zpusobem zprudka, kratce, opeceme i masove kulicky.
Do hrnce s vyssim okrajem prendame opecene brambory, masove kulicky, pridame prolisovane strouzky cesneku, hrasek, zalijeme vyvarem, ve kterem jsme rozmichali rajsky protlak a nechame cca 15 minut povarit. Nakonec vmichame nasekany koriandr. Dochutime soli, cukrem, peprem a skorici.
Kdo rad ostrejsi, muze do omacky vmichat harrisu. Podavame s ryzi.