Smazene kubbe - kulicky z arabskeho tataraku s nadivkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- davka smesi na tatarak
- davka dusene smesi
- (vse viz. poznamka)
- 3 vrchovate lzice hladke mouky
- olej na smazeni
Postup Smazene kubbe - kulicky z arabskeho tataraku s nadivkou
Postup přípravy receptu
-
Do směsi na tatarák zamícháme hladkou mouku.
Ruce si navlhčíme ve studené vodě, ze směsi oddělíme kuličku ve velikosti vejce.
Ukazováčkem druhé ruky do kuličky vyhloubíme jamku, přičemž celou kuličkou v dlani otáčíme a na směs lehce tlačíme. Tím nám vznikne delší oválný košíček, který naplníme nádivkou (dušenou směsí) a uzavřeme.
Ruce si stále máčíme ve studené vodě, pomáhá to udržet těsto kompaktní.
Takto připravené kubbe smažíme ve vyšší vrstvě oleje do křupava. Podáváme s pita chlebem a zeleninovými saláty.