Pstruh s bylinkami

Recepty, Ryby

Suroviny

4 pstruzi
1 cibulka
300 g žampionů
olej
sůl
svazek kopru
svazek petrželky
4 stroužky česneku
2 citróny

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy umyjeme a osušíme. Zvnútra aj zvonku ich pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme.

  2. Na oleji opražíme najemno narezanú cibuľu, pridáme plátky húb a dusíme, kým sa nevydusí všetka šťava. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.

  3. Pripravíme si 4 kusy alobalu (veľkosť na zabalenie 1 pstruha). Na každý alobal dáme časť húb, na ne uložíme pstruha a bohato posypeme sekanými bylinkami. Navrch položíme 2 plátky masla. Pstruhy dobre zabalíme do alobalu.

  4. Zabalené pstruhy položíme na pekáč a pečieme v rúre 25 min pri teplote okolo 180 °C. Podávame v rozbalenom alobale ozdobené kolieskom citróna s pečenými alebo varenými zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!