Cuketovo - zeleninové placičky se škvarkama a sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 hrnek=200 ml
- 2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
- 1 hrnek najemno nastrouhaného bramboru (1 velký brambor)
- 1 hrnek nadrobno nakrájených škvarků
- 1 nadrobno nakrájená větší cibule
- 1 nadrobno nakrájená červená paprika
- 1 nadrobno nakrájená bílá paprika
- 1 sýr Camembert (na kostičky)
- 5 prolisovaných stroužků česneku
- 2 nasekané pl čerstvých zelených bylinek (petrželka, libeček a celer)
- 1 kl drceného kmínu
- 2 vajíčka
- 3 zarovnané pl hladké mouky
- 2 zarovnané pl solamylu
- sůl
- pepř na ochucení
- tuk (olej) na smažení
Postup Cuketovo - zeleninové placičky se škvarkama a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Očistěnou a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou cuketu v míse osolíme, promícháme a necháme alespoň půl hodiny “vypotit“, pustit šťávu. Pak cuketu pomačkáme, šťávu odstraníme, přimícháme všechny ostatní suroviny a vše dobře promícháme, jako na bramborákové těsto.
Na pánev dáme rozehřát větší množství tuku, lžící do něj klademe hromádky těsta, rozploštíme do tvaru placiček a smažíme z každé strany 3-4 minuty do zlatavé barvy. Osmažené placičky dáváme od tuku odsát na papírovou utěrku nebo ubrousek a pak podáváme nejlépe se zeleninovou oblohou nebo zeleninovým salátem.