Cuketovo - zeleninové placičky se škvarkama a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 hrnek=200 ml
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
1 hrnek najemno nastrouhaného bramboru (1 velký brambor)
1 hrnek nadrobno nakrájených škvarků
1 nadrobno nakrájená větší cibule
1 nadrobno nakrájená červená paprika
1 nadrobno nakrájená bílá paprika
1 sýr Camembert (na kostičky)
5 prolisovaných stroužků česneku
2 nasekané pl čerstvých zelených bylinek (petrželka, libeček a celer)
1 kl drceného kmínu
2 vajíčka
3 zarovnané pl hladké mouky
2 zarovnané pl solamylu
sůl
pepř na ochucení
tuk (olej) na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očistěnou a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou cuketu v míse osolíme, promícháme a necháme alespoň půl hodiny “vypotit“, pustit šťávu. Pak cuketu pomačkáme, šťávu odstraníme, přimícháme všechny ostatní suroviny a vše dobře promícháme, jako na bramborákové těsto.

  2. Na pánev dáme rozehřát větší množství tuku, lžící do něj klademe hromádky těsta, rozploštíme do tvaru placiček a smažíme z každé strany 3-4 minuty do zlatavé barvy. Osmažené placičky dáváme od tuku odsát na papírovou utěrku nebo ubrousek a pak podáváme nejlépe se zeleninovou oblohou nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!