Zdravá hokkaido polévka bez smetany
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 střední dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- 2 špetky kurkumy
- 1-2 špetky chilli
- sůl
- pepř
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce másla
- (pečivo na krutony)
Postup Zdravá hokkaido polévka bez smetany
Postup přípravy receptu
-
Hokkaido vydlabeme a nakrájíme na kostky.
Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přidáme hokkaido a nakrájený česnek na kostičky. Zalijeme vodou zhruba do výšky kousků dýně.
Přidáme sůl, pepř, majoránku, kmín, kurkumu a chilli.
Vaříme na mírném plameni asi 30 minut.
Přidáme lžíci másla a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby dolijeme vodou.
Podáváme s krutony, které si osmahneme na suché pánvi.