Zdravá hokkaido polévka bez smetany

Recepty, Polévky

Suroviny

1 střední dýně hokkaido
1 cibule
2 stroužky česneku
majoránka
2 špetky kurkumy
1-2 špetky chilli
sůl
pepř
špetka drceného kmínu
1 lžíce másla
(pečivo na krutony)

Postup přípravy receptu

  1. Hokkaido vydlabeme a nakrájíme na kostky.

  2. Na pánvi na oleji osmahneme cibulku, přidáme hokkaido a nakrájený česnek na kostičky. Zalijeme vodou zhruba do výšky kousků dýně.

  3. Přidáme sůl, pepř, majoránku, kmín, kurkumu a chilli.

  4. Vaříme na mírném plameni asi 30 minut.

  5. Přidáme lžíci másla a rozmixujeme dohladka. Dle potřeby dolijeme vodou.

  6. Podáváme s krutony, které si osmahneme na suché pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!