Wasabi bramborová kaše s treskou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- cca 150 ml mléka
- sůl
- 1 lžíce másla
- 1,5 lžičky wasabi
- treska
- pepř
- olivový olej
- 4 větvičky rozmarýnu
Postup Wasabi bramborová kaše s treskou
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu. Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme olivovým olejem a pečeme na 180°C přibližně 30 minut.
Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme do měkka. Scedíme je a ručním šlehačem je rozšťoucháme.
Poté přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a dále šleháme. Osolíme dle chuti (doposavad klasická bramborová kaše).
Naposledy přidáme wasabi, raději méně, vždy můžete přidat. Servírujeme a ozdobíme něčím zeleným, co máme k dispozic, třeba polníčkem.