Wasabi bramborová kaše s treskou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
cca 150 ml mléka
sůl
1 lžíce másla
1,5 lžičky wasabi
treska
pepř
olivový olej
4 větvičky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu. Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme olivovým olejem a pečeme na 180°C přibližně 30 minut.

  2. Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme do měkka. Scedíme je a ručním šlehačem je rozšťoucháme.

  3. Poté přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a dále šleháme. Osolíme dle chuti (doposavad klasická bramborová kaše).

  4. Naposledy přidáme wasabi, raději méně, vždy můžete přidat. Servírujeme a ozdobíme něčím zeleným, co máme k dispozic, třeba polníčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!