Medové krevety s ananasem

Recepty, Mořské plody

Suroviny

500 g mražených jumbo krevet
1 plechovka ananasových kostek ve šťávě
1 jarní cibulka
1 červená paprika
1 lžíce maizeny
olej
1 lžíce sezamových semínek
Na omáčku:
1 lžíce sušeného zázvoru
šťáva z ananasové plechovky
3 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku - prolisovaného
1 lžíce oleje
1 lžíce maizeny
1 lžička chilli koření (více či méně dle vlastní chuti)
1 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Mražené krevety vložíme do misky s vlažnou vodou a necháme takto rozmrazit. Mezitím smícháme všechny přísady na omáčku. Jakmile jsou krevety rozmrazené, osušíme je a jemně obalíme v maizeně.

  2. Na wok pánvi rozehřejeme olej a krátce orestujeme kousky ananasu, poté je vyndáme z pánve. Na pánev dáme nakrájenou jarní cibulku a na drobné kostičky červenou papriku a krevety. Restujeme asi 3-5 minut. Nakonec přimícháme zpět ananas, vše zalijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání necháme všechny ingredience spojit.

  3. Podáváme teplé, posypané sezamovými semínky s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!