Medové krevety s ananasem
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 500 g mražených jumbo krevet
- 1 plechovka ananasových kostek ve šťávě
- 1 jarní cibulka
- 1 červená paprika
- 1 lžíce maizeny
- olej
- 1 lžíce sezamových semínek
- Na omáčku:
- 1 lžíce sušeného zázvoru
- šťáva z ananasové plechovky
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku - prolisovaného
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce maizeny
- 1 lžička chilli koření (více či méně dle vlastní chuti)
- 1 lžíce medu
Postup Medové krevety s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Mražené krevety vložíme do misky s vlažnou vodou a necháme takto rozmrazit. Mezitím smícháme všechny přísady na omáčku. Jakmile jsou krevety rozmrazené, osušíme je a jemně obalíme v maizeně.
Na wok pánvi rozehřejeme olej a krátce orestujeme kousky ananasu, poté je vyndáme z pánve. Na pánev dáme nakrájenou jarní cibulku a na drobné kostičky červenou papriku a krevety. Restujeme asi 3-5 minut. Nakonec přimícháme zpět ananas, vše zalijeme připravenou omáčkou a za stálého míchání necháme všechny ingredience spojit.
Podáváme teplé, posypané sezamovými semínky s rýží.