Hovězí řízky dušené na zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa z kýty
- 20 g hladké mouky
- 70 g tuku
- 2 velké cibule
- 1 kg sezonní zeleniny:
- mrkev
- celer
- kedluben
- 1 dcl smetany
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
- bobkový list
- nové koření
- zelená petrželka
- kopr
Postup Hovězí řízky dušené na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 5 řízků, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a na tuku po obou stranách opečeme.
Opečené maso a očištěnou nastrouhanou zeleninu dáme střídavě do kastrolu. Osolíme, pepříme, posypeme paprikou, přidáme koření a polijeme tukem ze smažení, přidáme vodu a zvolna dusíme do změknutí.
Potom zahustíme zbytkem mouky a smetanou. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.