Rajčatová omáčka na těstoviny
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 plechovky sekaných/drcených rajčat (po 400 g)
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- čerstvá bazalka
- cukr
- sůl
Postup Rajčatová omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a společně krátce orestujeme. Poté přilijeme sekaná rajčata, přidáme oregáno, bazalku a trochu soli a vše společně za občasného zamíchání 10 minut vaříme. Na závěr vmícháme několik lístků drobně nasekané čerstvé bazalky a dochutíme cukrem a solí. Hotovou omáčku vmícháme do čerstvě uvařených těstovin a promícháme, aby se rovnoměrně obalily.