Grilovaná tortilla plněná kuřecím na pórku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balení tortill velkých
- 3 kuřecí prsa
- 2 menší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 menší pórek
- 1 kuřecí gelový bujon Dr. Oetker
- olej
- sůl
- bílý pepř
- 3 lžíce vody
- 1 salát little gem
Postup Grilovaná tortilla plněná kuřecím na pórku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, pórek rozřízneme podél, dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na drobno a česnek prolisujeme.
Na oleji osmažíme cibulku do sklovita, přidáme maso, osolíme a restujeme do měkka. Opepříme (pepřem nešetřit), přidáme česnek, 3 lžíce vody, bujon kuřecí, necháme ho rozpustit a dobře zamícháme.
Nakonec přidáme nakrájený porek a už jen krátce dusíme, než pórek lehce změkne.
Na každý plát tortilly dáme 2 listy salátu, na něj 3 lžíce směsi a opět salát. Přehneme nejdříve boční okraje, dolní a nakonec horní. Dáme na rozpálený gril a krátce grilujeme.
Servírujeme s jakoukoliv zeleninou.