Grilovaná tortilla plněná kuřecím na pórku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení tortill velkých
3 kuřecí prsa
2 menší cibule
2-3 stroužky česneku
1 menší pórek
1 kuřecí gelový bujon Dr. Oetker
olej
sůl
bílý pepř
3 lžíce vody
1 salát little gem

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, pórek rozřízneme podél, dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na drobno a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji osmažíme cibulku do sklovita, přidáme maso, osolíme a restujeme do měkka. Opepříme (pepřem nešetřit), přidáme česnek, 3 lžíce vody, bujon kuřecí, necháme ho rozpustit a dobře zamícháme.

  3. Nakonec přidáme nakrájený porek a už jen krátce dusíme, než pórek lehce změkne.

  4. Na každý plát tortilly dáme 2 listy salátu, na něj 3 lžíce směsi a opět salát. Přehneme nejdříve boční okraje, dolní a nakonec horní. Dáme na rozpálený gril a krátce grilujeme.

  5. Servírujeme s jakoukoliv zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!