Bramborová kaše s česnekem a se sýrem

Recepty, Přílohy

Suroviny

Brambory s česnekem:
500 g brambor
4–6 stroužků česneku
kousek másla (50- 80 g)
několik lžic teplého mléka
100 g tvrdého sýra (nastrouhaného)
oblíbené bylinky tymián, bazalka, rozmarýn atp.
jarní cibulka
Brambory se sýrem:
300 g brambor
2 žloutky
50 g másla
1,5 dl mléka
30-50 g sýra na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě, slijeme a přidáme k nim máslo, prolisovaný česnek podle chuti, je-li potřeba, přidáme pár lžic teplého mléka, polovinu strouhaného sýra, oblíbené bylinky (bazalku, čerstvý tymián apod.). Vymícháme a podáváme posypané zbylým sýrem a posekanou jarní cibulkou.

  2. Hodí se k masu – přírodním řízkům, sekané a karbanátkům a k zelenině je naprosto úžasná (tedy pro milovníky česneku).

  3. Pro ty, kteří česnek nemusí nebo nesmí, přidávám jednoduchý recept na Bramborovou kaši se sýrem: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Mléko s máslem ohřejeme a spolu se žloutky zašleháme do scezených brambor. Nakonec na horkou kaši postrouháme sýr a zamícháme do kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!