Smetanová omáčka s petrželí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 3 petržele
- 100 g žampionů
- smetana ke šlehání
- mražený hrášek
- pár snítek tymiánu
- sůl, pepř
Postup Smetanová omáčka s petrželí
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme petržel nakrájenou na kolečka, případně půlměsíčky. Necháme restovat do zezlátnutí.
Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme snítky tymiánu a vodu necháme vyvařit.
Přidáme na plátky nakrájené žampiony a opět orestujeme. Přidáme smetanu, mražený hrášek a podle chuti osolíme a opepříme. Povaříme ještě 5 minut a stáhneme z plotny.