Kuře po znojemsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 horních kuřecích stehen
2 mrkve nakrájené na malé kostičky
1 petržel nakrájenou na malé kostičky
1 kolečko celeru nakrájené na malé kostičky
1 velkou cibuli nakrájenou na drobno
4 sladkokyselé okurky nakrájené na kostičky
nové koření
celý pepř
Na jíšku:
trochu oleje
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a drobně nakrájenou zeleninu podusíme na oleji spolu s kořením.

  2. Potom na zeleninu dáme maso a opečeme z obou stran.

  3. Až je maso opečené zaleme je horkou vodou a pod pokličkou vaříme do měkka.

  4. Měkké maso vyjmeme a usmažíme jíšku, kterou omáčku zahustíme. Nakonec přidáme okurky a krátce povaříme. Podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!