Ostružinové tiramisu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kelímek Mascarpone
- 1 kelímek kysané smetany 12%
- 1 lžíce medu
- cca 2 dcl kávy
- 1,5 velkého panáku rumu
- dětské piškoty
- Ostružinová marmeláda:
- cca 200 g ostružin + nějaké na zdobení při servírování
- 3 lžíce medu
- 1-2 lžíce citronové šťávy z citronu
Postup Ostružinové tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku si vsypeme ostružiny a dáme vařit. Když začnou pouštět šťávu, přidáme med a poté ještě zakápneme trochou citrónové šťávy. Pak vaříme tak 5-7 minut, dokud se tekutina trochu nezredukuje, ale ne zase úplně, ona pak ještě ztuhne, až vychladne.
Do dřezu si napustíme trochu studené vody a dáme do ní hrnec, aby nám marmeláda rychleji vychladla. Připravíme si kávu s rumem.
V misce si vyšleháme mascarpone s kysanou smetanou a medem. Poté už si jen nachystáme skleničky, misky či jiné nádoby na plnění (použila jsem šampusky, mají takovou velikost akorát).
Piškoty namáčenými v kávě si vyložíme dno. To pokryjeme vrstvou krému a na něj dáme vrstvu ostružinové směsi (bylo by fajn si jí aspoň 1 dcl dát bokem na finální zdobení před podáváním).
Nyní opět přijde na řadu vrstva namáčených piškotů a nakonec krém. Před podáváním dozdobíme čerstvými ostružinami a větší lžičkou ostružinové marmelády.