Ostružinové tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kelímek Mascarpone
1 kelímek kysané smetany 12%
1 lžíce medu
cca 2 dcl kávy
1,5 velkého panáku rumu
dětské piškoty
Ostružinová marmeláda:
cca 200 g ostružin + nějaké na zdobení při servírování
3 lžíce medu
1-2 lžíce citronové šťávy z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku si vsypeme ostružiny a dáme vařit. Když začnou pouštět šťávu, přidáme med a poté ještě zakápneme trochou citrónové šťávy. Pak vaříme tak 5-7 minut, dokud se tekutina trochu nezredukuje, ale ne zase úplně, ona pak ještě ztuhne, až vychladne.

  2. Do dřezu si napustíme trochu studené vody a dáme do ní hrnec, aby nám marmeláda rychleji vychladla. Připravíme si kávu s rumem.

  3. V misce si vyšleháme mascarpone s kysanou smetanou a medem. Poté už si jen nachystáme skleničky, misky či jiné nádoby na plnění (použila jsem šampusky, mají takovou velikost akorát).

  4. Piškoty namáčenými v kávě si vyložíme dno. To pokryjeme vrstvou krému a na něj dáme vrstvu ostružinové směsi (bylo by fajn si jí aspoň 1 dcl dát bokem na finální zdobení před podáváním).

  5. Nyní opět přijde na řadu vrstva namáčených piškotů a nakonec krém. Před podáváním dozdobíme čerstvými ostružinami a větší lžičkou ostružinové marmelády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!